Cégbiztonság esettanulmány   

Az egyik építőipari vállalat vezetője tapasztalta, hogy a "megszokottnál" lényegesen több építési anyag tűnik el, és a dolgozók körében is gyakori a fegyelemsértés.

A vezetőnek az is feltűnt, hogy kevesebb tendert nyernek, mert a versenytárgyalásokon az ellenfelek kedvezőbb ajánlatokat tesznek. Nem tudott szabadulni attól a gyanújától, hogy a konkurencia "minden lépéséről" tud. Belső vizsgálatba kezdett, de semmilyen értékelhető, érdemleges eredményre nem jutott. Aggasztotta a helyzet és a rendőrséghez fordult. A rendőrségen tájékoztatták, hogy a lopások vonatkozásában mint ahogy eddig is, lefolytatják a nyomozást.

A dolgozói fegyelemsértések ügyében nincs hatásköre a kapitányságnak, és a "megérzés" is kevés ahhoz, hogy a versenytárgyalások ügyében eljárást indítsanak. Tájékoztatást adtak azonban arról, hogy érdemleges információ felmerülése esetén, a cég vezetése feljelentést tehet. A vállalat vezetője ekkor keresett meg minket és előadta problémáját. Tevékenységünket a cég biztonsági átvilágításával kezdtük meg, és az alábbiakban felsorolt megállapításokat tettük:

  • A dolgozókat felvételkor nem ellenőrzik
  • Az építési területet nem őrzik, csak egy éjjeliőr (nyugdíjas) tartózkodik a helyszínen lakókocsiba
  • Nincsenek szabályozott vezetési szintek, nem kellően megoldott az ellenőrzés, és a munkaköri leírások elégtelenül tartalmazták az ellenőrzésekkel kapcsolatos vezetői feladatokat
  • A vállalat dolgozói körében nincsenek biztonsági szintek, szabályozott hozzáférési jogosultságok
  • Az irodában mindenki minden információhoz hozzájuthat, utólag nem ellenőrizhető az információ kiszivárogtatás

A probléma megoldása érdekében végrehajtottuk a dolgozók biztonsági ellenőrzését. Az ellenőrzés során egyes dolgozók lakókörnyezetében nyomára jutottunk eltűnt építési anyagoknak is. Ezekben az esetekben haladéktalanul rendőrségi eljárást kezdeményeztünk. A lopás miatt és egyéb okokból eltávolított dolgozók helyébe felvett új munkaerő már csak szigorú ellenőrzést követően kezdhette meg tevékenységét.

Megoldottuk az építési területek őrzését, és javaslatot tettünk a munkaköri leírások módosítására valamint a vezetőknek munkatársaink biztonsági oktatásokat tartottak. Kidolgoztuk a biztonsági szinteket, pontosan meghatároztuk, hogy kinek milyen jogosultsága van a céginformációk megismerésére, a számítógépes hálózaton is szabályoztuk a hozzáférési jogosultságokat. Információ kiszivárgás esetén behatárolhatóvá vált az ahhoz hozzáférő, kezelő személy.

A belső ellenőrzést, a rendészeti tevékenységet, valamint a vagyonvédelmi tevékenységet folyamatosan végezzük a vállalatnál. Már az első néhány hónap eredményt hozott, drasztikusan csökkent a lopások száma, és a cég eredményei látványosan javultak, a haszon megnőtt. A mi tevékenységünkre fordított kiadás csak töredéke az előző állapothoz képest megnőtt bevételnek.

Szlogenünk "kis ráfordítás, nagy biztonság!" a vállalat vezetőjének a jelmondata lett.

Amennyiben igénybe kívánja venni cégbiztonsági szolgáltatásunkat, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén.


Várjuk megrendelését!