Üzleti hírszerzés   

Az üzleti hírszerzés (Business Intelligence) a fejlett gazdásággal rendelkező országokban ismert tevékenység. Tekintettel arra, hogy abszolút törvényes eszközökkel és módszerekkel folytatott tevékenységről van szó, meglehetősen sok cég és cégcsoport él vele. Sajnos Magyarországon még kevéssé ismert tevékenység. Cégünk a fejlett világban szerzett tapasztalok alapján dolgozik és gyűjti a törvényesen hozzáférhető információkat, melyeket értékelünk-elemzünk és ezzel nagyon nagy mértékben tudjuk segíteni a gazdasági tevékenység hatékony működését, sikereit. Ilyenek például a különböző piaci tendenciák és/vagy kockázatok feltérképezése, a legjobb megoldások kidolgozása. Az üzleti hírszerzés során összegyűjtött információk nagymértékben segítik a hatékonyságot, a gazdasági térsaságok szerkezeti továbbfejlesztését, a piaci viszonyokhoz igazítását.

Napjainkban a versenyképesség kiemelkedően fontos feltétele a pontos és megbízható forrásból származó üzleti információ ismerete. Mi, megbízóink információ igényét az üzleti hírszerzés eszközeinek és módszereinek felhasználásával elégítjük ki, és ezzel elősegítjük az üzleti sikert.

Az Európai Unió fejlett országaihoz hasonlóan Magyarországon is fel kell készülni a konkurencia támadásaira, a negatív hatások korai észlelésére és a pozitív lehetőségek markáns kihasználására. A fennmaradás, a fejlődés és a profit növelése érdekében az ön gazdasági társaságának is állandóan figyelemmel kell kísérnie a versenytársak tevékenységét (ők is ezt csinálják.)

Az üzleti hírszerzés legális adat- és információszerzésen alapul. Főként azokon a piacokon fontos az üzleti hírszerzés, ahol a versenyben lévő gazdasági társaságok hozzávetőlegesen azonos feltételekkel tevékenykednek és igyekeznek eladni termékeiket, vagy több, főként külföldi tulajdonu társaság az erő pozíciójából igyekszik megnyerni a vásárlókat.

Ezért fontos ismerni az eladni kívánt áru tulajdonságait és minden erre vonatkozó információt.

Ismerni kell továbbá a konkurencia terveit, kapacitását valamint erőforrásait.

Az üzleti hírszerzés (ÜH) egy olyan sajátos elmélet, mely különböző módszertani, építészeti, és technológia értelmezéssel foglalkozik. Tuladonképpen nyers adatokat értelmez, tesz hasznossá üzleti célok számára.

Az (ÜH) tudja kezelni a strukturálatlan adatok óriási összegeit segíti azokat azonosítani, segít fejleszteni és új üzleti lehetőségeket létrehozni. Az (ÜH) a modern gazdaság segédtudománya.

  • Adatok összegyűjtése üzleti adatforrásokból
  • Az összegyűjtött adatok értelmezése és csoportosítása
  • Az adatok elemzése
  • Gyakorlati alkalmazás

Ha megkérdeznék Öntől, hogy az üzlete, hogy fog kinézni 5, 10, 15 vagy 20 év múlva? Mit válaszolna?

Amennyiben versenyképes szeretne maradni, és cége hatékonyságát javítaná, keressen minket! Segítünk!