Vagyonvédelmi esettanulmány   

Egy ruházati kiskereskedelemmel foglakozó gazdasági társaság ügyvezető igazgatója fordult cégünkhöz és kérte segítségünket, ugyanis az egyik nagy áruházukban hatalmas a leltárhiány és fokozatosan növekszik.

A probléma megoldása érdekében tervet készítettünk, mely 4 fázisból állt.

I. átvilágítás
II. stabilizálás
III. az elért szint fenntartása
IV. továbbfejlesztés

A belső vizsgálat megkezdése előtt a külső hatások mértékét vizsgáltuk meg.

<

Az áruház földrajzi helye (megye, város, a városon belüli elhelyezkedés) Az adott területre jellemző elkövetési magatartások, és az adott terület (agglomeráció) bűnügyi statisztikájának elemzése
Majd ezt követően az eredményt egybevetettük a leltárhiánnyal és elkezdtük a dolgozói és vezetői réteg tevékenységének, intézkedéseinek elemzését. Áttanulmányoztuk az előző időszak biztonsági koncepcióját (1 évre visszamenőleg), a rendelkezésre álló biztonsági erőket, megvizsgáltuk az árukezelést, a bizonylatolási fegyelmet, valamint a belső előírások betartását. Mindezek kiegészítéseként a érintett dolgozói réteget poligráfos vizsgálatnak vetettük alá, mely során egyértelműen megállapítható volt, hogy mely személyek érintettek!

Megállapítottuk, hogy a magas leltárhiány több okból keletkezett:

  • A dolgozók biztonsági ellenőrzésének az elmulasztása (ez eredményezte a számottevő belső lopásokból keletkező hiányt)
  • A folyamatos ellenőrzés hiánya
  • Az árukezelési szabályok be nem tartása
  • A vagyonvédelemért felelős személyek nem elég alapos munkája.
  • A feltárt problémákat megoldottuk, a leltárhiány látványosan csökkent. Az áru eltulajdonításával megalapozottan gyannúsítható személyekkel szemben eljárásokat kezdeményeztünk. Szolgáltatásunkért kifizetett vállalkozási díj csak egy része a megspórolt áru értékének.

Amennyiben ön is úgy gondolja, hogy megéri a kis ráfordítással elért nagy biztonság, keressen minket!


Várjuk megrendelését!